Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Τηγανίτα Στο Φούρνο

Ξεκινώντας το blog , δεν μπορούσα να φανταστώ το άγχος που θα είχα για την επόμενη ανάρτηση!
Στο μυαλό μου συνεχώς στριφογυρίζουν ερωτήματα όπως θα είναι καλό το άρθρο? Θα αρέσει η συνταγή ? θα είναι αντιπροσωπευτικές οι φωτογραφίες ?    
Ποιος ξέρει άραγε! Το μόνο σίγουρο είναι πως έχουμε πολύ όρεξη να φτιάξουμε νόστιμα φαγητά και να τα μοιραστούμε μαζί σου !!
Με αυτές τις σκέψεις λοιπόν αποφασίσαμε να φτιάξουμε αυτή την φουρνιστή τηγανίτα!!
Η συνταγή προσφέρεται για πρωινό για δύο! Μην τη φας μόνος σου!!!

                            


Υλικά:

  • 2 αβγά
  • 1/2 της κούπας γάλα
  • 2/3 της κούπας αλεύρι ολικής αλέσεως (αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του θα γίνει αρκετά πιο αφράτη)
  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλιά ελαιόλαδο ή βούτυρο
  • μια πρέζα αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας ξηρούς καρπούς της αρεσκείας σας
  • μέλι

-προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βάζουμε μέσα το pirex για να ζεσταθεί καλά
-χτυπάμε τα αβγά με το γάλα, το αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθούν. προσθέτουμε τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε λίγο ακόμη.
-βγάζουμε το pirex από το φούρνο, βάζουμε το λάδι ή το βούτυρο και απλώνουμε να πάει παντού
-ρίχνουμε το μίγμα μας και ψήνουμε για 10-15 λεπτά (εξαρτάται από το φούρνο) μέχρι να ροδίσει
-σερβίρουμε  με ξηρούς καρπούς και μέλι







ΚΑΛΗ ΟΡΕΞΗ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου