Με αυτή τη συνταγή νιώσαμε σαν να ανακαλύψαμε την Αμερική! Τόσος ήταν ο ενθουσιασμός και η χαρά μας όταν καταλάβαμε πως σε ένα τεταρτάκι μπορούμε να φτιάξουμε ένα υγιεινό σνακ για τη δουλειά, το σπίτι , το γραφείο , για παντού τέλος πάντων!
Μπορείς να τους δώσεις γεύση με ότι σου βρίσκεται στο ψυγείο από μια σάλτσα ντομάτας μέχρι
πέστο και πάστα ελιάς .
πέστο και πάστα ελιάς .
Για εμάς, η τριμμένη παρμεζάνα ήταν αυτή που έκανε τη διαφορά!
Διατηρούνται τραγανά για αρκετές μέρες και τρώγονται όλες τι ώρες!
Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με κριτσινάκια και τυράκι , ή να τα πάρεις στη δουλειά
ή να τα συνοδεύσεις με κρασάκι ένα ρομαντικό βραδάκι !!
Διατηρούνται τραγανά για αρκετές μέρες και τρώγονται όλες τι ώρες!
Μπορείς να ξεκινήσεις τη μέρα σου με κριτσινάκια και τυράκι , ή να τα πάρεις στη δουλειά
ή να τα συνοδεύσεις με κρασάκι ένα ρομαντικό βραδάκι !!
Υλικά:
- 1 κούπα αλεύρι ολικής
- 1 κούπα αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1+1/2 μπέικιν πάουντερ
- 1-2 κουταλάκια αλάτι
- 1/2 κουταλάκι ζάχαρη
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 1 κούπα χλιαρό νερό
**αλεύρι μπορεί να χρειαστεί επιπλέον, προσθέτουμε και από τα δύο είδη
--κοσκινίζουμε το αλεύρι και προσθέτουμε όλα τα στερεά υλικά
--τελευταίο προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας
--προσθέτουμε ότι έχουμε και μας αρέσει
-- προσοχή στο ψήσιμο!! Ψήνουμε για 15 λεπτά στους 190 στις αντιστάσεις και 5 λεπτά στο γκριλ !
*αν θέλετε να τα κάνετε πολύσπορα τα βουτάτε στο νερό για να κολλήσουν τα σποράκια
*το δικό μας αγαπημένο έγινε με κόκκινη σάλτσα, παρμεζάνα και ρίγανη. Δοκιμάστε το!
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου