Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Κριθαρώτο με Λαχανικά






Το ότι η μαγειρική είναι σπουδαία το ξέραμε!
Μέσα όμως από το μπλογκ και την αναπάντεχη αγάπη που εισπράττουμε, κάθε μέρα όλο και περισσότερο, συνειδητοποιήσαμε ότι μας κάνει πολύ δημιουργικές και έτοιμες να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό.
Μας ωθεί να πειραματιζόμαστε και να δημιουργούμε απίθανους γευστικούς συνδυασμούς χωρίς περιορισμούς!
Φανταστείτε όμως την απερίγραπτη χαρά μας όταν άνθρωποι που αγαπούν το φαγητό και ασχολούνται επαγγελματικά μ' αυτό, μας αποκαλύπτουν τα μυστικά της δικής τους κουζίνας!
Σήμερα λοιπόν θα μοιραστούμε μαζί σας την συνταγή που μαγείρεψε για μας, η σεφ του εστιατορίου Ελιά Λεμόνι, Λίτσα Τρομπούκη.


 Υλικά για 4 άτομα:


  • 500 γρ κριθαράκι
  • 100 γρ καρότα
  • 100 γρ κόκκινη πιπεριά
  • 100 γρ μανιτάρια portobello
  • 100 γρ μελιτζάνα
  • 100 γρ κολυκυθάκι
  • 100 γρ κρεμμύδι ξερό
  • 50 γρ φρέσκια ντομάτα
  • 30 γρ ντοματοπελτέ
  • 100 γρ σάλτσα ντομάτας
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών




Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε στο τηγάνι με λίγο λάδι μέχρι να μαλακώσουν.
Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι και έπειτα ρίχνουμε και το κριθαράκι και σοτάρουμε
για 5 λεπτά.
Ρίχνουμε τον πελτέ, την φρέσκια ντομάτα και τη σάλτσα ντομάτας και ανακατεύουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το ζωμό λαχανικών και αφήνουμε να πάρει μια βράση (να φουσκώσει το κριθαράκι).
Προσθέτουμε και τα λαχανικά, αλατοπιπερώνουμε και βάζουμε το μείγμα σε ένα πήλινο σκεύος και στο φούρνο για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς στον αέρα.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου